تاریخچه برند فولکس واگن - تاریخچه رفتن به محتوای اصلی
مرکز تماس: فلکه دوم صادقیه | دفتر مرکزی: مرکز نوآوری دانشگاه شریف دانلود اپ ایمن ران
تاریخچه برند فولکس واگن
امتیاز دهید

مهم ترین برند شرکت آلمانی خودروسازی متعلق به گروه فولکس واگن است. این گروه از  بزرگترین خودروسازان اروپایی بوده و در رده سومین شرکت بزرگ خودروسازی در جهان قرار دارد. در ادامه این مطلب از ایمن ران با تاریخچه و فعالیت های کمپانی ZX AUTO بیشتر آشنا خواهیم شد.

تاسیس کارخانه فولکس واگن

کارخانه فولکس واگن در سال ۱۹۳۰ به درخواست آدولف هیتلر بنا شد. او از فردیناند پورشه خواست خودرویی برای عموم مردم آلمان بسازد تا توانایی مالی برای خرید آن را داشته باشند. بنابراین این شرکت فولکس واگن نامیده شد، که در زبان آلمانی به معنی خودروی مردم می باشد.

امروزه از ۱۰ خودروی پرفروش خودروسازی جهان، سه خودرو متعلق به شرکت فولکس واگن می باشد. که عبارتند از: فولکس واگن پاسات، فولکس واگن گلف و فولکس قورباغه‌ای.

فولکس قورباغه‌ای در سال 1937
فولکس قورباغه‌ای سال 1937

تاریخچه برند فولکس واگن

در اوایل دهه ۱۹۳۰ میلادی بیشتر خودروهای موجود در آلمان، لوکس و گران قیمت بودند و یک فرد متوسط آلمانی، به زحمت می توانست برای خود خودرویی خریداری نماید. این موضوع باعث شد تا بسیاری از خودروسازان، به مستقلا اقدام به شروع پروژه “خودروی مردم” نمایند. از آن جمله می توان مرسدس ۱۷۰اچ را نام برد. در سال ۱۹۳۳، با وجود فعال بودن تمام پروژه های مستقل در این زمینه، آدولف هیتلر به طور رسمی، تاسیس پروژه خودروی مردم حمایت شده توسط حزب مرکزی را اعلام نمود. شرکت فولکس واگن در سال ۱۹۳۷ توسط جبهه کارگری آلمانی حزب نازی تاسیس شد.

(۱۹۳۵ تا ۱۹۴۵)

هدف این پروژه تولید خودرویی با توانایی حمل دو فرد بزرگسال و سه کودک بود تا بیشتر مردم توانایی خرید آن را داشته باشند. هیتلر اعلام کرد که قیمت خودروی مردم باید ۹۹۰ رایش مارک، معادل ۳۹۶ دلار آمریکا، در دهه ۱۹۳۰ باشد. که در آن زمان معادل قیمت یک موتورسیکلت بود.

در سال ۱۹۳۶ نمونه های اولیه خودرو، که شامل یک موتور چهار سیلندر خطی خنک شونده با هوا تعبیه شده در عقب ماشین بود، آماده شد. در سال ۱۹۳۷ این خودرو تحت برند فولکس واگن با کد کمپانی کی‌دی‌اف تولید شد. و بعدها با نام فولکس قورباغه‌ای فولکس‌واگن بیتل شناخته شد.

در سال ۱۹۳۶ نمونه‌های اولیه خودرو که از یک موتور چهار سیلندر خطی خنک شونده با هوا، که در عقب ماشین بود بهره می‌گرفت، آماده شده بود. در سال ۱۹۳۷ خودرو مذکور تحت برند فولکس واگن با کد کمپانی کی‌دی‌اف تولید شد، که بعدها با نام فولکس قورباغه‌ای فولکس‌واگن بیتل شناخته شد.

۱۹۴۵ تا ۱۹۴۸

کمپانی فولکس واگن که بعد از جنگ جهانی اول دچار آسیب های جدی شده بود. توسط سربازان امریکایی اشغال و سپس به یک ژنرال بریتانیایی به نام ایوان هیرست تحویل داده شد. در ابتدا، تصمیم بر آن بود که کارخانه را تبدیل به یک انبار وسایل جنگی کنند. اما هیرست مخالفت کرد و بعد از رایزنی های بسیار با مقامات، آنها را متقاعد به بازسازی کارخانه نمود. و در اولین مرحله توانست ۲۰،۰۰۰ سفارش ساخت خودرو از ارتش بریتانیا بگیرد.

فولکس واگن گلف سال 1974
فولکس واگن گلف سال 1974

۱۹۴۸ تا ۱۹۶۱

این کمپانی در ژانویه ۱۹۴۸ به آلمان برگردانده شد و هنریش نوردهوف به عنوان رئیس آن انتخاب گردید. او پسر یک بانکدار بود که در گذشته برای کمپانی های اوپل و ب ام و کار می‌کرد. و اطلاعات خوبی در مورد اتومبیل های امریکایی، روش تولید انبوه و علم صادرات آن ها را داشت. در نتیجه در سال ۱۹۴۸، یک چهارم تولیدات این شرکت را به خارج آلمان صادر نمود که با صادر کردن دو مدل به کشور امریکا چندین میلیون دلار سود، برای کمپانی بدست آورد.

فردیناند پورشه در آن زمان سمت مهندس مشاور کمپانی را داشت و بعد ها با این شهرت توانست کارخانه تولید کننده اتومبیل های اسپورت خود با نام پورشه را تاسیس نماید.

این شرکت در دهه بعد  بازارهای خود در امریکا را تقویت کرد و توانست نیمی از محصولات خود را، به آنجا صادر کند. این شرکت در سال ۱۹۷۹ در حدود ۳۳۰ دستگاه خودرو تولید نمود. و در دهه ۱۹۵۰، این کارخانه فروش خود در کشورهای خارجی، مانند استرالیا و فرانسه و ایالات متحده امریکا، را آغاز کرد.

شرکت فولکس واگن در سال ۱۹۵۴ تولید موتور با حجم ۱۱۹۲ سی‌سی اتومبیل بیتل را نیز بهبود بخشید. و از مدل های دیگر می توان به مدل فولکس‌واگن کارمان مورد استفاده در اتومبیلی کوپه و اسپورت را اشاره کرد.

۱۹۶۱ تا ۱۹۷۳

در سال ۱۹۶۱ تعداد ۱،۵۰۰ دستگاه خودرو مدل بیتل با حجم موتور ۱۴۹۳ سی‌سی تولید شد. در دسامبر ۱۹۶۱ تولیدات این شرکت به ۵ میلیون رسید. در طی دهه ۱۹۶۰ مدل های دیگری چون فولکس‌واگن تی‌آی و مدل فولکس‌واگن سالن ۴۱۱ به بازار عرضه شد. هنریش نوردهوف در آوریل سال ۱۹۶۹ بعد از بازنشستگی در گذشت. در ابتدای تغییر مدیریت، این کمپانی دچار مشکلات زیادی شد، که با مرور زمان حل شدند.

در سال ۱۹۷۱ مدل فولکس‌واگن کی۷۰ ساخته و در سال ۱۹۷۲ این اتومبیل بهبود یافت و به مدل قویتر کی۷۰ال تبدیل شد. این کمپانی تا امروز توانسته در حدود ۱۵ میلیون دستگاه خودرو تولید کند. در مه سال ۱۹۸۱ تولیدات فولکس‌واگن بیتل در کشور مکزیک به میزان ۲۰ میلیون اعلام شد.

فولکس واگن بیتل GSR
فولکس واگن بیتل GSR

۱۹۷۳ تا ۱۹۹۰

نسل بعد اتومبیل های فولکس واگن، خودروهای دیفرانسیل جلوی فولکس‌واگن پاسات بود. که از مدل آئودی ۸۰ و محصول سال ۱۹۷۳ الهام گرفته شده بود. در سال ۱۹۷۴ نیز فولکس واگن گلف به بازار عرضه شد. مدل‌های اولیه این اتومبیل دارای موتورهایی با حجم ۱۰۹۳سی‌سی بودند که به عنوان یکی از مدل های معروف هاچ‌بک در جهان تولید شدند. گلف های تولید شده در امریکا، با عنوان ربیت نامگذاری شدند.

مدل هاچ بک فولکس‌واگن پولو با گیرباکس ۳ دنده در سال ۱۹۷۵ و مدل فولکس‌واگن گتا نیز در سال ۱۹۷۹ تولید شد. فولکس‌واگن گلف جی‌تی‌آی محصول تولیدی سال ۱۹۷۶ بود. همچنین این شرکت با کمک موتورهای دیزلی در مدل های فولکس‌واگن گلف و فولکس‌واگن پاسات، توانست قدرت آنها را به ۱۱۰ اسب بخار برساند.

این کمپانی در ۱۹۷۹ امتیاز ساخت مدل های فولکس‌واگن پاسات و پولو را به شرکت سیات در اسپانیا واگذار کرد. همچنین در سال ۱۹۸۲ قراردادی با دولت چین امضا نمود، که طی آن مدلی ار فولکس‌واگن پاسات با نام فولکس‌واگن سانتانا را در کشور چین تولید کند. مدل فولکس‌واگن سانتانا توسط کمپانی نیسان نیز تولید شد.

تولید خودروهای اسپورت برای این شرکت سودی به همراه نداشت، اما این شرکت جهت رقابت با دیگر کارخانه ها، مجبور به تولید آن ها بود. از مدل‌های اسپرت کمپانی فولکس واگن می توان به اتومبیل ۱۶ سوپاپ فولکس‌واگن سانتانا سیریکو با حداکثر سرعت ۲۰۹ کیلومتر در ساعت اشاره نمود.

از سال ۱۹۸۵ شاهد حضور موتورهای ۱۶ سوپاپ در اتومبیل جی‌تی‌آی بودیم. همچنین مدل گلف سینکرو نیز در ۱۹۸۸ تولید شده، که اتومبیلی دو دیفرانسیله بود. در سال ۱۹۸۹ فولکس واگن مجهز به موتور چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجم ۱۸۰۰ سی‌سی جایگزین فولکس واگن سیروکو شد.

فولکس واگن جی تی آی
فولکس واگن جی تی آی

۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰

شرکت فولکس واگن در سال ۱۹۹۱ نسل سوم خودروی گلف را با نام فولکس‌واگن گلف ام‌کی۳ را تولید و عرضه نمود. که در همان سال، به عنوان خودروی سال اروپا نائل آمد. در پایان سال ۱۹۹۷ نیز فولکس‌واگن گلف ام‌کا۴ تولید شد.

این مدل پایه ساخت مدل هایی مانند: فولکس‌واگن بیتل جدید، سیات تولدو، سیات لئون، آئودی ای۳، آئودی تی‌تی و اشکودا اکتاویا بود. مدل فولکس‌واگن کورادو نیز خودروی گلف با طرح کوپه است.

شرکت فولکس واگن (۲۰۰۰ تا اکنون)

سال ۲۰۰۲ مدل فولکس‌واگن تورگ در این کارخانه مستقر در براتیسلاوا، اسلواکی و روسیه تولید و به بازار عرضه شد. در سال ۲۰۰۷ کارخانه مستقر در پرتغال فولکس‌واگن مدل فولکس‌واگن ای‌اواس را طراحی و تولید نمود.

نسل ششم از گلف نیز در سال ۲۰۰۸ تحت عنوان فولکس‌واگن گلف ام‌کا۶ عرضه شد. در اواسط سال ۲۰۰۸ خودرو های اس‌یووی فولکس‌واگن تیگوان و کوپه فولکس‌واگن پاسات سی‌سی رونمایی شدند.

فولکس واگن روتان در کلاس مینی ون در سال ۲۰۰۸ عرضه شد، و همچنان در حال تولید است. در سال ۲۰۱۰ تعداد محدودی از خودرو یک لیتری برند فولکس واگن تولید شد. بعد از آن فولکس واگن توانست، به یکی از معتمدترین خودروسازان جهان مبدل شود. فولکس قورباغه‌ای همچنان دارای رکورد بیشترین فروش در سطح جهان می باشد. و خودروهایی مانند فولکس‌واگن پاسات و فولکس‌واگن گلف نیز شهرت جهانی دارند.

فولکس واگن پاسات
فولکس واگن پاسات

در سال ۲۰۱۲ شرکت فولکس واگن بیشتر از ۵ میلیون و ۷۰۰ دستگاه خودرو تولید نموده و بیش از ۱۰۳ میلیارد یورو درآمد داشته است.