خان اول: اصول انتخاب خودرو مناسب - ایمن ران - کارشناسی خودرو - خرید مطمئن خودروی دست دوم رفتن به محتوای اصلی
مرکز تماس: فلکه دوم صادقیه | دفتر مرکزی: مرکز نوآوری دانشگاه شریف دانلود اپ ایمن ران

خان اول: اصول انتخاب خودرو مناسب

اگر قصد داشته باشید خودرو بخرید، مهمترین کاری که باید در مرحله اول انجام دهید چیست؟ شاید جواب به این سوال خیلی ساده و بدیهی باشد. اینقدر بدیهی و خنده دار که شاید تابحال به آن فکر نکرده باشید. قبل انتخاب خودرو، بهتر است به چند سوال ساده جواب بدهید تا بتوانید با آسودگی بیشتری خودرو مورد نظرتان را انتخاب کنید.

چطور می توانید متوجه شوید که یک خودرو برای «شخص شما» مناسب است؟ جواب به این سوال خیلی مهم است! ممکن است شما در استفاده از یک خودرو راحت باشید و از آن لذت ببرید، اما دوست صمیمی ما اصلاّ با آن خودرو احساس راحتی نکند! ممکن است خودرویی که برای دوست شما بسیار ارزشمند باشد برای شما اصلا ارزش سرمایه گذاری و خرید نداشته باشد.

با جواب دادن به سوالهایی که در این بخش مطرح می شود، مسیر برای شما خیلی روشن تر شده و زودتر به نتیجه می رسید و مانند بسیاری از مشتریانی که در طی این سالها برای خرید خودرو از «شرکت ایمن ران» کمک گرفتند، بدون دردسر معامله می کنید.

1- چقدر پول داریم؟

مبلغی که برای خرید خودرو درنظر دارید را مشخص کنید اما همه آن را برای خرید خودرو خرج نکنید. حدوداّ 5 – 10% مبلغ مورد نظر را برای هزینه های جانبی و پیش بینی نشده مانند خرید آپشن های دلخواه، هزینه های تعمیراتی احتمالی، هزینه های قانونی و …. کنار بگذارید.

 

2-  خودرو صفر بخریم یا کارکرده؟

بعد  از مشخص شدن بودجه، تقریباّ مهمترین سوال برای خرید خودرو پاسخ به این سوال است. خودرو صفر بخریم یا کارکرده؟ اصولا در ایران خریداران خودرو به دو دسته مجزا تقسیم می شوند که هر کدام طرفدار یک بخش هستند.

یک عده طرفدار خرید خودرو صفر از شرکت تولید کننده (یا وارد کننده) و عده ای دیگر طرفدار سرسخت خودرو دست دوم و کارکرده هستند. هر دسته هم دلایل خود را برای خرید خودرو دارند و منطق طرف دوم را قبول ندارند.

طرفداران خودرو صفر: این افراد به دلایل مختلف مانند: تجربه اولین استارت، رانندگی بدون دغدغه تعمیرات، پرداخت مبلغ خودرو با اقساط بلند مدت و … ترجیح می دهند که خودروی نو بخرند. مخصوصاّ حس خوب خرید جنس نو، حس بی نظیری است که طرفداران این دسته را به خرید خودرو صفر ترغیب می کند.

طرفداران خودرو کارکرده: در مقابل دسته پیشین، این دسته به دلایل بسیاری ترجیح می دهند خودرو دست دوم تهیه کنند. عدم وجود بودجه مالی کافی، افت زیاد قیمت خودرو نو، تنوع بیشتر برای خرید خودرو، امکان خرید خودرو لوکس تر (یا حتی خارجی) و …. مهمترین از عواملی است که موجب می شود این افراد خرید خودرو دست دوم را انتخاب کنند.

خرید خودرو صفر به 3 حالت امکان پذیر است که ادامه هر یک را به تفصیل بررسی می کنیم: 1- نام نویسی در نمایندگی 2- خرید خودرو کارتکس 3- خودرو صفر پلاک شده

1- نام نویسی در نمایندگی: خرید خودرو از تولید کننده یا وارد کننده آن، استانداردترین حالت خودروی صفر است. ضمنا عموما آپشن های متنوعی جهت تقسیط طولانی مدت پرداخت مبلغ خودرو از طرف شرکت فروشنده وجود دارند که برای طرفداران این دسته بسیار مطلوب است.

2- خودرو کارتکس: این حالت، تجربه خرید بینابینی خرید خودرو از شرکت تولید کننده و شخص ثالث مالک خودرو است. شما خودرو را از فرد دیگری می خرید که دردسرهای نام نویسی، صبوری در صف انتظار، تهیه مدارک و … را کشیده است و حال که نزدیک نوبت تحویل خودرو شده است، امتیاز خود را به شما می فروشد. البته آنچه مسلم است شما برای تسویه حساب مالی با شخص ثبت نام کننده طرف حساب هستید و ایندفعه مسلما باید هزینه بیشتری نسبت به حالت نام نویسی در نمایندگی بپردازید.

شما با آنکه خودرو را از شخص دیگری می خرید، اما خودرو صفر است و آن را یکسره از شرکت تولید کننده تحویل می گیرید. تمامی مراحل لازم برای انتقال امتیاز تحویل خودرو بین فروشنده و خریدار در نمایندگی انجام شده و نیازی به نوشتن قولنامه نیست.

در این حالت چون خودرو پلاک ندارد، اجازه تردد نیز نداشته و خیال شما راحت است که یک خودرو صفر واقعی تحویل می گیرد. لذا این گزینه هم برای کسانی که روی دست اول بودن ماشین حساسیت دارند گزینه بسیار خوبی است.

علی رغم مزیتی که در خصوص تحویل سریعتر خودرو در این روش وجود دارد، باید مراقب باشید اگر حواله را از فرد مطمئنی نخرید، ممکن است به ضررتان تمام شود چرا که متاسفانه امکان جعل این حواله ها به آسانی وجود داشته و تشخیص واقعی یا غیرواقعی بودن آن کمی پیچیده است. احتمال دارد بدون اینکه متوجه شوید، فروشنده قبل از شما حواله را به چند نفر دیگر فروخته باشد و مبلغ پرداختی شما به آسانی از دست برود. بنابراین باید حتما از فرد مطمئنی حواله خودرو را تهیه کنید.

3- خودرو صفر پلاک شده: بسیاری از افراد که امکان انتظار برای تولید خودرو در کارخانه ندارند، خودرو صفر پلاک شده از نمایشگاه یا به اصطلاح از دست (شخص ثالث) می خرند که مسلماّ باید بهای بیشتری نسبت به دو حالت قبلی بپردازند. اصولا فروشندگان این دست خودروها به قصد کسب سود و نه استفاده، آن را خریده و می فروشنده اما چون خودرو یک بار پلاک شده است، پس از نظر سندی دست دوم محسوب می شود. ضمنا ممکن است فروشنده مقداری با خودرو رانندگی کرده باشد که منجر به بروز حادثه و ترمیم و تعمیر شده باشد و از شما پنهان کند. لذا این دست خودرو ها را هیچ وقت بدون بررسی یک کارشناسی خودرو مجرب خریداری نکنید.

خرید خودرو کارکرده هم به 2 حالت امکان پذیر است: 1- خرید نقدی 2- خرید اقساطی

1- خرید نقدی: در این حالت روال معامله مشخص است. خودرویی که پسندیده اید را حتما تحت نظر یک کارشناس خودرو مجرب بازدید کرده و بعد از انجام توافقات با فروشنده در خصوص نحوه تسویه حساب و انتقال مالکیت، به صورت نقدی تسویه کرده و خودرو را تحویل می گیرید.

2- خرید اقساطی: در این حالت 2 روش خرید وجود دارد:

1- خودرو کارکرده ای را در نمایشگاه می پسندید و از نمایشگاه دار می خواهید آن را به صورت قسطی به شما بفروشد. در صورت توافق حدود ثلث یا نصف مبلغ را نقدا پرداخت کرده و مابقی به صورت اقساط پرداخت می شود. دقت کنید در این حالت پس از تسویه حساب کامل، سند مالکیت به نام شما منتقل خواهد شد و تا آن زمان سند نزد نمایشگاه دار به امانت باقی می ماند.

2- برای معامله خودروهایی که از نمایندگی به ‌صورت قسطی خریداری شده است، فروشنده باید وکالتی به خریدار ‌دهد که در آن قید شده بعد از تسویه حساب کامل با نمایندگی اجازه انتقال سند را دارد. پس مراقب باشید اگر خودرو کارکرده از شخصی خریداری کردید که هنوز اقساط آن کامل پرداخت نشده، نمی تواند آن را به نام شما سند بزند.

در این حالت بهتر است حتما با فرد آشنا معامله کنید چون برای هر دو طرف معامله ریسک وجود دارد:1- طرف حساب نمایندگی در پرداخت اقساط خودرو، فروشنده است و اگر خریدار برخلاف توافق انجام شده، اقساط نمایندگی را پرداخت نکند این فروشنده است که باید خسارت وارد شده به نمایندگی را بپردازد نه خریدار، چون هنوز خودرو به نام فروشنده سند زده نشده و او اختیاری بابت انتقال مالکیت ندارد. ضمنا همزمان باید به دنبال عودت خودروی خود از خریدار باشد. 2-  اگر خریدار اقساط را کامل پرداخت کند ولی این بار فروشنده خُلف وعده کرده و از انتقال مالکیت خودرو امتناع کند، این خریدار است که به دردسر افتاده و باید راهی پله های مراجع قضایی شود تا حق خود را پس بگیرد.

3- مشخصات خودرو مورد نظر را تعیین کنید:

مشخصات اساسی خودرو را تعیین کنید تا انتخاب خودرو برایتان آسان تر شود:

1- کاربرد خودرو: 1- سواری شهری 2- سواری برون شهری (آفرود) 3- خودروی کار

2- نوع شاسی خودرو: 1- صندوقدار (سدان/ سواری) 2- هاچبک 3- کراس اور (نیم شاسی) 4- شاسی بلند (SUV) 5- وانت تک کابین 6- وانت دو کابین 7- ون

3- کشور و برند سازنده: 1- ایرانی 2- چینی 3- کره ای 4- آلمانی 5- ژاپنی 6- …..

4- مدل و تیپ خودرو: مشخص کنید دنبال چه خودرو (یا خودروهایی) هستید: میزان توان موتور، گیربکس دستی یا اتوماتیک، حجم فضای کابین و صندوق، آپشن های مورد انتظار و ….

5- سایر مشخصات: طراحی ظاهری و داخل کابین، رنگ مورد پسند و ….

4- خودرو خوش معامله بخرید!

خودرو در ایران یک کالای سرمایه ای است و ممکن است به دلایل مختلف بخواهید خودرو را پس از مدتی بفروشید یا سرمایه خود را به شکلی دیگر تبدیل کنید. به همین دلیل سعی کنید همیشه خودرویی خریداری نمایید که خوش معامله باشد و جهت فروش آن به دردسر نیافتید.

ایرانی ها در هر بازه ای از قیمت، برای یکسری خودروها ارزش بیشتری قائل می شوند: از کیفیت طراحی خودرو گرفته تا کیفیت ارائه خدمات پس از فروش، همه و همه در سلیقه بازار و خوش معامله بودن آن تاثیرگذار است. لذا اصولا مردم برای خودروهایی که به اصطلاح خوش معامله نیستند و معمولا به سختی برایشان مشتری پیدا می شود، رغبت کمتری نشان داده و مدت زمان زیادی طول می کشد تا آن خودرو به فروش برسد. همچنین معمولا مجبور خواهید شد تا جهت فروش خودرویی که روند بازار نیست تخفیف زیادی به خریدار بدهید.

 

5- دسترسی به خدمات پس از فروش را اصلا فراموش نکنید.

یکی از نکات بسیار مهمی که خیلی از افراد به آن توجه نمی کنند دسترسی به خدمات پس از فروش خودرویی است که قصد خرید آن را دارند. برای مثال اگر در شهر یا منطقه زندگی شما دسترسی به نمایندگی یا خدمات تعمیراتی تویوتا سخت باشد، برای انجام تعمیرات و یا سرویسهای دوره ای به مشکل بر می خورید. لذا باید از خرید خودروهای برند تویوتا صرف نظر کنید.

ضمنا اگر خودرویی از برند غیر روند بازار تهیه کنید که لوازم و قطعات آن در بازار به سختی پیدا شود، وضع بهتر از این نخواهد بود. شما هیچوقت از آینده خبر ندارید و نمی توانید بگویید برای خودروی من مشکلی پیش نمی آید. فرض کنید شما در خصوص نگهداری از خودرو بسیار دقیق باشید و سرویسهای دوره ای خودرو را به طور منظم انجام دهید، اگر بر حسب اتفاق تصادف کنید و قسمتهایی از خودرو مجبور به تعویض باشد اما نمایندگی خدمات با کیفیتی برای خودرو شما ارائه نکند گرفتار خواهید شد. مخصوصا درباره خودروهای وارداتی که مجبور به سفارش گذاری و وارد کردن قطعه خودرو هستند، حتی ممکن است چند ماه مجبور باشید خودرو را در نمایندگی متوقف کنید تا قطعه مورد نظر به دست نمایندگی برسد. لذا همواره به سراغ خرید خودرویی بروید که به خدمات با کیفیت آن دسترسی داشته باشید.

6- احساس راحتی در خودرو، یکی از مهمترین فاکتورها است!

حتما قبل از اینکه خودرویی را بخرید، حدود 5 الی 10 دقیقه در معابر مختلف از کوچه پس کوچه ها گرفته تا اتوبانها با آن رانندگی کنید. آپشن های جذاب و تعاریفی که از خودرو می شود یک طرف، راحتی شما در حین رانندگی یک طرف دیگر. یادتان باشد آنچه در حین رانندگی با خودرو «برای شما» اهمیت دارد لزوماً برای دیگری به همان اندازه اهمیت ندارد. حتی ممکن است موردی در خودرو وجود داشته باشد که برای شما آزار دهنده باشد در صورتی که پدر یا برادر شما اصلا مورد مذکور را نبینند. دهها عامل وجود دارد که موجب می شود شما نتوانید با خودرو احساس راحتی کنید و در طولانی مدت از آن خسته شوید تا آنجا که حتی آن را بفروشید.

شاید دید ناکافی به اطراف خودرو موجب شود که یک رانندگی استرس زا را تجربه کنید. شاید شما قد بلند باشید و ارتفاع کم اتاق در حین رانندگی برایتان خسته کننده باشد. شاید طراحی بدنه خودرو مناسب سن و سال شما نباشد. شاید طراحی صندلی ها برای شما آزار دهنده باشد طوری که باعث شود تمام محاسن خودرو جذابیت خود را از دست بدهد درصورتی که برای دوست صمیمی شما اینگونه نباشد. لذا همیشه قبل از خرید خودرو حتما چند دقیقه با خودروی مورد نظر رانندگی کنید و ببینید آیا از رانندگی با آن احساس لذت می کنید یا نه!

اگر قصد خرید خودرو دست دوم دارید، براحتی می توانید قبل از نهایی کردن معامله، رانندگی با خودرو مورد نظر را تجربه کنید. اگر قصد خرید خودرو صفر دارید، شاید نمایندگی فروش فضایی جهت تجربه تست درایو در اختیارتان قرار دهد. اگر چنین امکانی در اختیار شما نیست، می توانید تحت عنوان خریدار به یکی از آگهی های خودروهای دست دوم از همان خودروی صفری که قصد خرید آن را دارید، تماس بگیرید و قراری برای بازدید و تست رانندگی خودرو هماهنگ کنید.

اگر طرفدار خودرو کارکرده هستید، موارد بعدی را در زمان انتخاب خودرو جدی بگیرید.

 

7- حداکثر عمر مناسب برای خودرو دست دوم چقدر است؟

یکی از مهمترین سوالات در بحث خرید خودرو دست دوم این سوال است: خودرو چند ساله بخریم؟ برای پاسخ به این سوال نموداری تهیه شده که در ادامه ملاحظه می کنید. این نمودار شامل دو بخش است که وضعیت خودروها را در بازار ایران از لحاظ بدنه و فنی در مدت زمان طول عمرشان نشان داده است. این نمودار کاملا به صورت تجربی و از نتیجه تجربه کارشناسی هزاران مورد خودرو در بازار ایران به دست آمده که توسط کارشناسان مجرب ایمن ران انجام شده و یک نمای واقعی از بازار ایران را به شما نشان می دهد.

البته مثل هر آمار دیگه ای مسلماً استثنائاتی هم وجود دارد، اما آنچه در کلان بازار اتفاق می افتد، در این نمودارها نشان داده شده و خیلی خوب است شما خواننده عزیز قبل از اقدام به هر خرید خودرو دست دوم، از این نمودارها به عنوان یک خط کش و معیار استفاده کنید.

برای تفسیر نمودارها از نمودار بدنه که ساده تر است شروع می کنیم. فارغ از اینکه خودرو چه برند و مدلی داشته باشد، این نمودار به 4 منطقه تقسیم می شود که آنها را تفسیر می کنیم.

منطقه اول: با رنگ سبز مشخص شده و منطقه «خرید مطمئن» است. خودروها در ایران به طور متوسط تا 2 سال اول بدنه سالم و تمیزی دارند. پس اگر می خواهید خودرویی بخرید که حداکثر عمر آن 2 سال است، به احتمال زیاد می توانید یک خودروی سالم و تمیز پیدا کنید.

منطقه دوم: با رنگ قرمز مشخص شده و منطقه «خرید اقتصادی» است. در 4 سال بعدی، احتمال اینکه خودرو بدنه سالم و بی عیب و نقص داشته باشند خیلی کم هست. به احتمال زیاد  بتوانید خودروی تمیز پیدا کنید اما شاید خودرو لکه گیری شده یا رنگ شده باشد یا شاید هم خط و خش داشته باشد. شاید در این مرحله شما فکر کنید خودرو تمیز است و سریع آن را معامله کنید، اما مسلماّ اگر از مشاوره یک کارشناس خودرو قبل از خرید استفاده کنید ضرر نمی کنید.

منطقه سوم: با رنگ خاکستری مشخص شده و منطقه خرید «پر ریسک» است. در این منطقه تقریباً عمر خودروها به 10 سال رسیده و خرید خودرو با ریسک زیادی همراه می شود. اصولا خودروهای ایرانی در این سن و سال، دارای قطعات تعویضی یا رنگ شدگی یا خدای نکرده ضربه به شاسی و ستون هستند (حالا از هر برندی که میخواد باشد). در این مرحله خرید بدون کارشناسی خودرو را اصلا توصیه نمی کنیم، حتی اگر می توانید از نظر 2 کارشناس خودرو استفاده کنید، چون خرید های این منطقه واقعا با ریسک و تقریباً با شانس همراه هست.

منطقه چهارم (آخر): با رنگ سیاه مشخص شده و منطقه «خرید سیاه» است. خودروهای بازار ایران اعم از: ایرانی و خارجی، بعد از 10 سال عموماً بدنه سالمی نداشته، و حتی ضربات سنگینی به شاسی و ستون های آنها وارد شده است. در این منطقه فکر خودرو تمیز و بی خط و خش را کلاّ از سرتان بیرون کنید. اگر دنبال خودروی سالم هستید، شاید به احتمال کمتر از 5% بتوانید یک خودرو سالم پیدا کنید.

تفسیر نمودار فنی هم دقیقا مانند نمودار بدنه است، یعنی 4 منطقه خرید خودرو وجود دارد و شما زمانی که می خواهید خودرو تهیه کنید، باید توجه کنید با توجه به عمر و میزان کارکرد استاندارد، خودرو چه وضعیتی دارد. تنها نکته مهم در تفسیر نمودار فنی، وجود تفاوت در محدوده های زمانی بین خودروهای تولیدی و وارداتی در بازار است.

چند توصیه مهم درباره نمودار فنی:

1- از خرید خودرو در منطقه قرمز و خاکستری بدون نظر کارشناس خودرو جداّ پرهیز کنید.

2- اگر می خواهید خودروی خارجی در منطقه خاکستری بخرید، ترجیحاً آن رو به خودرو ایرانی یا چینی در منطقه سبز تبدیل کنید.

3- به هیچ عنوان هیچ خودرویی در ناحیه سیاه خریداری نکنید، نه خارجی نه ایرانی. چون این خودرو فقط یک غده سرطانی متحرک است که مدام شما را به تعمیرگاه برده و فقط زمان و هزینه شما را هدر می دهد و هیچ وقت لذت یک سواری آسوده خاطر را نمی چشید.

4- شدیداً توصیه میکنم اگر میخواهید در منطقه سیاه خودرو خارجی بخرید آن را با یک خودرو تولید داخل در منطقه خاکستری یا قرمز تعویض کنید. و نهایتاّ، اگر برای خرید یک خودرو ایرانی نمی توانید بیش از منطقه سیاه هزینه کنید، دوستانه پیشنهاد می کنم اگر برایتان امکان دارد، بجای خودرو، یک موتورسیکلت خوب بخرید.

مهمترین نکته در خرید خودرو، تفسیر همزمان این نمودار ها است. زمانی که قصد دارید خودرو بخرید، سعی کنید به سراغ گزینه هایی بروید که در هر دو نمودار بدنه و فنی، در بهترین منطقه قرار گرفته باشند. با این کار ریسک خرید را کاهش داده و بهترین گزینه ها را انتخاب می کنید.

8- تعداد گردش سند را مد نظر قرار دهید.

خودرو دست چندم است؟ این سوالی است که معمولا خریداران خودرو دست دوم از فروشنده می پرسند. چرا این موضوع اهمیت دارد؟ اصولاّ قوانین رانندگی که در آموزشگاه ها تعلیم داده می شود در همه جا و برای همه خودروها یکسان است. ضمنا برای هر خودرو یک دفترچه به خریدار تحویل شده که قواعد و استانداردهای لازم برای نگهداری از خودرو به وی آموزش داده می شود.

موضوع از آنجا شروع می شود که متاسفانه در ایران هر کس به شیوه دلخواه خود رانندگی می کند که موجب می شود به قسمت های فنی فشار زیادی وارد شود. بحث زمانی چالش برانگیزتر می شود که بدانید «طبق تجربه ایمن ران» متاسانه در ایران بحث تعمیرات و نگهداری از خودرو هم جدی گرفته نشده و هر کس با توجه به سلیقه و صلاحدید شخصی از خودرو نگهداری می کند. از همین رو اصولاً خودرویی که به اصطلاح چند دست چرخیده و چند بار معامله شده است، خودروی مناسبی برای خرید نخواهد بود.

لذا همواره سعی کنید خودرویی بخرید که شما حداکثر مالک سوم آن باشید و به اصطلاح دست دوم باشد مگر اینکه خودرو با نظر کارشناس فنی واقعا سالم باشد. ضمنا خودرویی که در هر سال بیش تر از یک بار تعویض پلاک شده، احتمالاّ دست دلال بوده و صلاح است از آن دوری کنید.

9- لوکس کارکرده بخریم یا معمولی کم کارکرد؟

بسیاری از افراد تمایل دارند که حتما لوکس ترین خودروی ممکن ولو با کارکرد بالا را خریداری نمایند و در مقابل افرادی هستند که به شدت از دردسر تعمیرات احتمالی خودروهای با کارکرد بالا دوری کرده و یک خودروی معمولی با کارکرد پایین برایشان ارجح است.

مسلماً با خرید خودروی لوکس اما پر کارکرد به آپشنهای به روز تری دسترسی خواهید داشت. اما باید توجه کنید که مسلماً هزینه تعمیرات و نگهداری خودرو و سرویس های دوره ای هم برای شما بیشتر می باشد. حال اگر قصد دارید که حتماً خودروی لوکس تهیه کنید، سعی کنید هیچ وقت به سراغ خودروهایی که از لحاظ عمر و کارکرد در محدوده «خرید سیاه» که درباره آن صحبت کردیم نروید و برای خرید خودروهایی که در مناطق «پر ریسک» یا «اقتصادی» قراردارند حتماً از خدمات کارشناسی خودرو استفاده کنید.

اما اگر با مبلغی که در اختیار دارید ترجیح می دهید به سراغ یک خودروی معمولی و کم آپشن بروید، می توانید خودروی مدل بالاتر که عمر کمتری دارد و کارکرد آن کمتر است را خریداری کنید. مسلما در این خودرو به آپشن ها و تکنولوژی های کمتری دسترسی دارید اما آنچه مهم است آسایش شما در حین رانندگی است.

10- کجا دنبال خودرو بگردم؟

اینکه کجا دنبال خودرو بگردم و از کجا خودرو سالم پیدا کنم، سوالی است که معمولا در مشاوره های تلفنی از همکاران ما پرسیده می شود.

می توانید از دوستان و آشنایان شروع کنید و از آنها استعلام کنید و ببینید خودرویی که مد نظر شماست و مناسب شرایط شما باشد سراغ دارند! اگر خودرویی به شما معرفی کردند، در مرحله اول آن را بازدید کنید و در صورت توافق یر سر قیمت حتما آن را کارشناسی کنید. یادتان باشد هیچ وقت بخاطر آشنا بودن فروشنده از کارشناسی خودرو غفلت نکنید. موارد بسیاری سراغ داریم که فروشنده به عمد یا غیر عمد، خودروی معیوبی به دوست خود فروخته و پس از تسویه مالی، زمانی که خریدار متوجه این قضیه شده روابط دو دوست بهم خورده است. لذا حتما پیشنهاد می کنیم نکات ذکر شده در خان دوم: خرید خودرو سالم و به قیمت را جدی بگیرید.

اگر از طریق دوستان و آشنایان خودرو مناسبی پیدا نکردید، به سراغ گزینه دوم یعنی سایتها و اپلیکیشن های درج آگهی خودرو که معرّف حضور همه هستند و اصولا دخالتی در معامله شما ندارند، بروید. با فیلترهای مختلفی که در این سامانه ها وجود دارد، براحتی می توانید خودرو مورد نظر خود را پیدا کنید و با فروشنده قرار گذاشته و خودرو را بازدید کنید. اگر خودرو مورد پسند بود، مشاوره کارشناسی خودرو را فراموش نکنید. اگر کارشناس، سلامت خودرو را تایید کرد، اصلا از نوشتن قولنامه غافل نشوید. خان چهارم: سیر تا پیاز اصول قولنامه نویسی را حتما بخوانید تا اهمیت این موضوع را درک کنید.

همزمان با گزینه دوم می توانید به سراغ گزینه سوم یعنی نمایشگاه های خودرو در سطح شهر بروید. این نمایشگاه ها از قدیم مرجع خرید خودرو در کشور بودند و در شهر کوچک و بزرگی که زندگی کنید، مسلما به چندین نمایشگاه دسترسی خواهید داشت. اگر هم در نمایشگاه مورد دلخواه خودتان را پیدا نکردید می توانید از نمایشگاه دار بخواهید تا در یافتن خودرو به شما کمک کند.

یک نکته مهم را به یاد داشته باشید، اگر قرار شد از نمایشگاه خودرو بخرید، حتما خان سوم: دانستنی های حقوقی و ضروری بازار را بخوانید و با دید باز به سراغ معامله با نمایشگاه بروید.

روش چهارم هم مراکز خرید فروش خودرو هستند که عموماً در شهرهای بزرگ مستقر هستند. حجم معاملاتی که در این مراکز انجام می شود بسیار بالا بوده و تعداد افراد بسیار زیادی بابت خرید و فروش خودرو با این مراکز مراجعه می کنند. فروشندگان خودرو خود را به معرض نمایش می گذارند تا خریدار مناسب پیدا کنند و خریداران خودرو به دنبال خودرو مد نظر خود می گردند. این مراکز هم از قدیم وجود داشتند و در طی مرور زمان خدمات خود را به روز رسانی کردند و امروزه خدماتی مثل کارشناسی خودرو، مشاوره خرید خودرو، نگارش قولنامه و … را انجام می دهند که پیشنهاد می شود حتما از این خدمات استفاده کنید.

یک نکته در خرید خودرو از این مراکز وجود دارد و آن این است که کلاهبرداران و دلالان زیادی خرید و فروش های خود را بعلت حجم معاملات بسیار بالای این مراکز، در اینجا انجام می دهند تا از آب گل آلود ماهی بگیرند و ببینند می توانند سر چه کسی را کلاه بگذارند. لذا حتما پیشنهاد می کنیم حتما خان سوم: دانستنی های حقوقی و ضروری بازار را بخوانید و با دید باز به سراغ خرید خودرو در این مراکز بروید تا خدای نکرده متضرر نشوید.

شما از هر طریق که با فروشنده آشنا شوید، ممکن است بخواهید به صورت وکالتی معامله کنید. این شکل از معامله بسیار در ایران مرسوم است ولی، اما و اگرهای زیادی برای معامله سالم و قانونی وجود دارد که کلاهبرداران با سوء استفاده از همین اما و اگرها به شما ضرر می رسانند. لذا اگر خواستید به صورت وکالتی معامله کنید، خان پنجم: اما و اگرهای معامله وکالتی خودرو را بخوانید تا با شرایط درست یک وکالت نامه آشنا شوید.

روش دیگر نمایشگاه های آنلاین شرکت هایی هستند که در بحث مشاوره و خرید فروش خودرو فعالیت می کنند و در سالهای اخیر رواج پیدا کرده اند. در این نمایشگاه ها، شما خودرو و مشخصات آن را در سایت یا اپلیکیشن شرکت ملاحظه کرده و در صورت پسندیدن خودرو، با مشاور شرکت تماس می گیرید تا جهت بازدید و کارشناسی خودرو هماهنگی لازم به عمل آید. در مرحله آخر هم اگر خودرو مورد پسند شما قرار گرفت، بابت نگارش قولنامه و مراحل قانونی می توانید از خدمات مشاوره شرکت استفاده کنید.

در نهایت پیشنهاد می کنیم درصورت تمایل می توانید برای خرید خودرو، از نمایشگاه آنلاین و خدمات کارشناسی خودرو و مشاوره خرید خودرو «شرکت ایمن ران» نیز استفاده کنید.

شما از هر روشی که برای خرید خودرو استفده کنید، بالاخره گذرتان به مرکز تعویض پلاک و دفترخانه برای انجام پروسه ها قانونی انتقال مالکیت خواهد افتاد. پس قبل از آن، خان ششم: تعویض پلاک و مارپیچ انتقال مالکیت و خان هفتم: ایستگاه آخر، ثبت سند در دفترخانه را بخوانید تا ببینید چه چیزی در انتظار شماست و چه ملاحظات قانونی باید رعایت کنید.

 

11- جستجو به روش خرید سفارشی خودرو

روش آخر «خرید سفارشی خودرو» است که جدیداّ در بحث خرید خودرو از طرف شرکت های ارائه کننده این باب شده و به افرادی که وقت یا امکان جستجوی خودرو مناسب ندارند، بسیار کمک می کند. در این روش خریدار شرایط خودرو مورد نیاز خود را به شرکت اعلام می کند و صفر تا صد خرید خودرو از جستجو خودرو، کارشناسی سلامت خودرو و … به بر عهده آن شرکت هست. پس از آنکه شرکت، خودرو متناسب با شرایط متقاضی را یافت، به او خبر می دهد تا در خودرو را بازدید کرده و در صورت پسندیدن خودرو، بحث تسویه مالی با فروشنده، انتقال مالکیت و مابقی مراحل قانونی را انجام دهد.

«شرکت ایمن ران» هم یکی از شرکت های ارائه کننده خدمات خرید خودرو سفارشی است که می توانید جهت خرید خودرو از خدمات آن استفاده کنید.