خان هفتم: ایستگاه آخر، ثبت سند در دفترخانه - ایمن ران - کارشناسی خودرو - خرید مطمئن خودروی دست دوم رفتن به محتوای اصلی
مرکز تماس: فلکه دوم صادقیه | دفتر مرکزی: مرکز نوآوری دانشگاه شریف دانلود اپ ایمن ران

خان هفتم: ایستگاه آخر، ثبت سند در دفترخانه

بالاخره از هزارتوی مارپیچ رد شدیم و رسیدیم به ایستگاه آخر. ثبت سند قطعی در دفتر خانه. معمولاً در این بخش اگر مدارک شما کامل باشد، غیر از معطلی در دفترخانه و تحمّل شور و هیجان تحویل ماشین که به اوج خود رسیده و خداحافظی با فروشنده، بحث دیگری نیست. ولی اگر مدارک شما کامل نباشد … همه آن شور و هیجان خراب می شود.

ببینیم برای اینکه از مرحله آخر هم به سلامت عبور کنیم، درباره چه مواردی باید اطلاعات داشته باشیم …

1- مدارک مورد نیاز جهت تنظیم سند در دفترخانه (سند قطعی)

1- سند مالکیت خودرو (برگه سبز) 2- تاییدیه نقل و انتقال خودرو (صادره از مرکز تعویض پلاک) 3- کارت ملی و شناسنامه طرفین معامله 4- بیمه نامه شخص ثالث 5- کارت هوشمند سوخت 6- مفاصا حساب عوارض خودرو (صادره از دفاتر خدمات الکترونیک) 7- اسناد مالکیت خودرو (در صورتیکه فروشنده، اولین مالک خودرو است باید برگه کمپانی و یا برگه گمرکی ارائه شود و در صورتیکه فروشنده مالک اول نباشد، ارائه آخرین بنچاق دفترخانه الزامی است)

 

2- اگر تاییدیه نقل و انتقال پیشین مفقود شده باشد، چه کنیم؟

مالک باید به همان مرکز تعویض پلاک مراجعه کند و یک کپی از آن تهیه کند.

 

3- آیا می‌توان سند خودرو را به نام چند نفر زد؟

بله! خودرو همانند ملک دارای شش دانگ است و به نسبت سهم هر فرد از کل خرید، می‌توان سند را به نام چند نفر ثبت کرد اما پلاک فقط باید به نام یک نفر ثبت شود.

 

4- اگر فروشنده خودرو را به نام خریدار سند نزند و خریدار بعداً بخواهد خودرو را بفروشد، خریدار جدید برای ثبت سند باید چه کند؟

1- فروشنده اول در دفترخانه حاضر شود و مراحل انتقال سند از ابتدا به طور کامل انجام شود.

2- خریدار اول از فروشنده وکالت فروش با حق توکیل به غیر داشته باشد تا بتواند خودرو را در محضر به نام خریدار جدید ثبت کند.

در هرحال از هر روشی که انجام شود، به تعداد تعویض پلاک انجام شده، باید هزینه ثبت سند پرداخت شود

5- آشنایی با بخش های مختلف یک برگه سند قطعی

موکل: مشخصات فروشنده

وکیل: مشخصات خریدار

مشخصات مورد وکالت: مشخصات خودرو

شرایط و متون حقوقی: این بخش عموماً شامل عبارات حقوقی سنگین و عربی می شود و خریداران به آن توجه نمی کنند و براحتی از آن عبور می کنند اما اگر فروشنده شما قصد کلاهبرداری داشته باشد، براحتی و به صورت کاملاً قانونی، می تواند در این بخش با درج هرآنچه که می خواهد، معامله را به نفع خود تمام کرده و شما هم از همه جا بی خبر آن را امضا کنید.

به طور مثال فروشنده می تواند در این بخش درج کند: شما خودرو را کارشناسی شده خریداری کرده و از کم و کیف عیوب خودرو با خبر هستید، یا اینکه با علم به اینکه خودرو چپی است آن را خریداری می کنید، یا اینکه با علم به تعویضی بودن اتاق خودرو آن را خریداری می کنید و مطلع هستید این مطلب در برگ سبز نیامده، و …..

این متن می تواند هرچیزی به صورت تواقفی بین طرفین معامله باشد و هرچه طرفین توافق کنند، دفترخانه مجاز است در بخش شرایط و متون حقوقی معامله بنویسد. فروشنده می تواند از دفترخانه بخواهد هر متنی در این بخش بنویسد و شما به عنوان خریدار اگر این سند را نخوانده امضا کنید، تنها شما مقصر ضرری هستید که دیده اید. پس مراقب باشید بابت چه چیزی امضا می دهید.

متن استانداردی که سازمان ثبت اسناد بابت این بخش در اختیار کانون سردفتران قرار می دهد به شکل زیر است که در فایل ضمیمه موجود بوده و در سایت هم به رایگان قابل دانلود است.

6- خریدار در حین تحویل خودرو، چه وسایل و مدارکی را باید تحویل بگیرید؟

مدارک: کارت ماشین، بیمه نامه، برگ سبز (شناسنامه مالکیت)، سند کمپانی، کارت سوخت، کارت طلایی (کارت گارانتی)

لوازم: سوییچ یدک، زاپاس، جعبه ابزار و آچار چرخ

 

7- فروشنده موقع تحویل خودرو چه مواردی را در خودرو باید بررسی کند؟

داخل خودرو، صندوق عقب و داشبورد را چک کند که مدارک یا وسیله شخصی داخل آن نمانده باشد. از دسته کلید خودرو، ریموت درب پارکینگ و کلیدهای اضافی رو جدا کند و کلید خودرو را تحویل خریدار و سپس دهد