فرمان برقی | آپشن های صندلی و فرمان | ایمن ران رفتن به محتوای اصلی
مرکز تماس: فلکه دوم صادقیه | دفتر مرکزی: مرکز نوآوری دانشگاه شریف دانلود اپ ایمن ران
فرمان برقی
3.8/5 - (12 امتیاز)

فرمان برقی

فرمان برقی خودرو در یک نگاه:

امروزه سیستم فرمان برقی در خودروها جایگزین سیستم فرمان هیدرولیک شده است. از مزیت های فرمان برقی خودرو می توان به افزایش سرعت و عملکرد بهتر فرمان و همچنین حفظ تعادل خودرو اشاره کرد، که این امر باعث فرمان پذیری آسانتر خودرو بخصوص هنگام پارک خودرو می شود. توجه داشته باشید، در سیستم فرمان برقی وقتی فرمان می چرخد انرژی مصرف می شود این در حالی که در سیستم فرمان هیدرولیکی پمپ هیدرولیک صرف نظر از چرخش فرمان دائما کار می کند و حدود 5 اسب بخار از توان خودرو صرف تولید دبی و پمپاژ دائمی روغن هیدرولیک می شود. از مزایای فرمان برقی می توان به بهبود و کاهش سوخت خودرو و تقویت فرمان در سرعت های پایین و کاهش قدرت فرمان در سرعت های بالا اشاره کرد. با نصب سیستم فرمان برقی خیلی راحت و آسان رانندگی کنید، بدون انکه احساس خستگی کنید.

انواع فرمان خودرو:

صنعت خودروسازی از اولین روزهایی که به وجود آمده تا کنون همواره در حال پیشرفت بوده و روزانه اجزای فنی و مکانیکی خودروها به واسطه فراگیری دانش و تکنولوژی در حال پیشرفت بوده است، یکی از این اجزای مهم فرمان خودروهاست، در ابتدا فرمان تمامی خودروها به صورت مکانیکی(دنده شانه ای و پینیون) دنده شانه ای حرکت خطی و پینیون حرکت دورانی را انجام می دهد. این فرمان مکانیکی بر روی تمامی خودروها وجود داشت فرمان های مکانیکی مشکلاتی زیادی را در پی داشت که از جمله می توان به سخت پیچاندن فرمان و یا لغز ش های آن اشاره کرد. محققان صنعت خودروسازی برای تسهیل در گردش خودرو و کاهش خستگی راننده و همچنین ایمنی خودرو فرمان هیدرولیکی را ابداع کردند. فرمان هیدرولیکی باعث افزایش مصرف انرژی خودروها شد در حقیقت فرمان هیدرولیکی کاملا مستقل و آزادانه فعالیت نمی کند، این فرمان به دلیل اتصالش به موتور خودرو حتی زمانی که در طول رانندگی حرکتی انجام نمی دهد باز هم انرژی زیادی را مصرف می کند، همین موضوع سبب شد که محققان صنعت خودرو  به فکر سیستمی جدید برای فرمان خودرو باشند و در نهایت  فرمان برقی EPS تولید و عرضه شد. فرمان برقی به جای آنکه از نیروی موتور خودرو استفاده کند که باعث افزایش سوخت می شود از یک موتور کوچک و مستقل استفاده می کند و همین مزیت آن نسبت به فرمان های هیدرولیکی است.

ساختار فنی فرمان برقی خودرو:

اجزای اصلی سیستم فرمان برقی عبارتند از: موتور الکتریکی با جریان مستقیم، کنترل یونیت، میله چرخشی و حسگر گشتاور است.

انواع سیستم های فرمان برقی با توجه به محل قرار گیری موتور الکتریکی تعریف می شوند. موتور الکتریکی روی محور فرمان ، پینیون رک و یا بصورت ترکیبی با پمپ هیدولیک قرار می گیرد معمولا در مدلهای جدید نوع فرمان برقی با نصب موتور الکتریکی  روی محور فرمان به جای نصب روی جعبه های فرمان قرار می گیرد.

میله پیچشی جزئی از فرمان است، در سیستم فرمان برقی میله پیچشی به محور فرمان وصل می شود و از طریق حسگر گشتاور متصل به میله پیچشی، مقدار گشتاور مقاومتی که بر اثر چرخش فرمان بین چرخ های خودرو و نیروی پیچشی اعمال می شود، اندازه گیری می گردد.