گیربکس اتوماتیک | تکنولوژی های خودرو | ایمن ران رفتن به محتوای اصلی
مرکز تماس: فلکه دوم صادقیه | دفتر مرکزی: مرکز نوآوری دانشگاه شریف دانلود اپ ایمن ران
گیربکس اتوماتیک
امتیاز دهید

گیربکس‌ اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک در یک نگاه:

صنعت خودروسازی روز به روز به سمت پیشرفت حرکت می کند و کمپانی های خودروسازی سعی دارند با افزودن آپشن های مختلف به خودرو رضایت مشتریان و خریداران خود را به دست بیاورند.گیربکس اتوماتیک برای نخستین بار به صورت استاندارد در سال 1941 میلادی در خودرو ی لوکس کادیلاک استفاده شد. گیبرکس اتوماتیک در آن زمان بیشتر یک آپشن لوکس به حساب می آمد. با گذشت زمان استفاده از گیربکس اتوماتیک گسترش یافت بطوری که در دهه 90 حدود 80 درصد رانندگان از این سیستم برر روی ماشین خود استفاده کردند. گیربکس اتوماتیک به راننده این امکان را می دهد که به صورت خودکار دنده را تعویض کند. همین عامل سبب راحتی کار رانندگان شده است در نتیجه راننده محبور نخواهد بود برای تعویض دنده مهارت خاصی را داشته باشد. چرا که دنده ماشین متناسب با مقاومت مسیر که بسیتگی به وزن، سرعت و موقعیت خودرو دارد دنده به صورت خودکار و در مواقع لزوم تعویض می شود.

تفاوت گیربکس های اتوماتیک و گیربکس های دستی:

در ذیل ما برای آشنایی بیشتر شما به برخی  از تفاوت های گیربکس های دستی و اتوماتیک اشاره خواهیم کرد که عبارتند از:
1.خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک پدال کلاچ ندارند.

2.خودروهای که دارای گیربکس اتوماتیک می باشند نیاز به تعویض دنده دستی ندارند چرا که شما یکبار دنده را در حالت Drive قرار می دهید، و دیگر نیاز به انجام هیچ کاری نیست.

  1. گیبرکس اتوماتیک به علاوه مبدل گشتاور و گیر بکس دستی با کلاچ دقیقا مانند هم عمل می کنند اما از راه های کاملا متفاوت.

ساختار فنی گیربکس اتوماتیک:
گیربکس اتوماتیک نیرو را از موتور دریافت می کند و توسط مبدل گشتاور به گیربکس منتقل می کند بدین صورت که موتوری که پروانه مبدل گشتاور را می چرخاند با حرکت دادن روغن گیربکس پروانه توربین نیز به حرکت در می آید. در نتیجه محور گیربکس به حرکت درمی آید سپس نیروی دریافت شده از مبدل گشتاور محور ورودی گیربکس را می چرخاند و از این پس عوامل زیر تعیین کننده سرعت و جهت چرخش محور خروجی گیربکس می باشد که عبارتند از 1.تعیین وضعیت لیور دسته دنده گیربکس اتوماتیک توسط راننده2. میزان و کیفیت فشار دادن پدال گاز3. دور موتور و سرعت حرکت خودرو و بعد از انجام این فعالیت سیستم تعیین کننده در گیربکس اتوماتیک می باشد.

قسمت های اصلی گیربکس اتوماتیک بدین شرح است1. مبدل گشتاور که شامل توربین روغن گیربکس و …2. کامپیوتر مرکزی ECU شیرهای برقی یا سنولوئید3. کلاچ گیربکس اتوماتیک4.چرخدنده های گیربکس اتوماتیک .

آشنایی با علائم شیفترها در دنده اتوماتیک:

1.P  همانطور که از نامش پیداست به دنده پارک مشهور است در این وضعیت موتور استارت می خورد.

2.R  این وضعیت برای دنده عقب و حرکت به عقب است.

3.N در این وضعیت نیز مانند قسمتP  موتور استارت می خورد و وضعیت خلاص گیربکس می باشد.

4.D این وضعیت برای حرکت خودرو می باشد بدین صورت که بعد از برداشتن پا از روی پدال خودرو ،دنده ها به صورت اتوماتیک تعویض می شوند.

5.L  همان وضعیت دنده یک است به معنی LOWE.

6.-M+ این وضعیت تعویض حالت دستی است در این وضعیت هماند گیربکس دستی می توانید بصورت اختیاری تعویض دنده را انجام دهید، با این تفاوت که در صورت توقف دنده به حالت دنده یک بر می گردد.

7.شماره های 1،2،3،4، هر یک از این شماره ها گیربکس محدود به تعویض دنده تا شماره مورد نظر می شود مثلا انتخاب شماره 2 سبب می شود فقط از دنده یک و دو استفاده کنید.

8.O/D یاهمان Over drive که در برخی از خودروها وجود دارد این اور درایور در حقیقت یک دنده اضافی است .

با استفاده از گیربکس اتوماتیک زیبایی آرامش و آسایش را در رانندگی تجربه کنید.